2008. április 20., vasárnap

javablogs közösség

www.javablogs.com:
Egy blog aggregátor, a Java technológiával kapcsolatos blogok gyűjtője. Bárki regisztrálhatja a saját blogját, de ha nem vág témába, eltávolítják. A főoldalon megjelenő bejegyzéseket a közösség moderálja - erről pontosabban semmit nem mondanak. Valószínűleg magyarnyelvű postok nem kerülnek a főoldalra.
Bugok is vannak még benne rendesen. Például nem kell megijedni, ha egy post linkjére kattintasz, és nem a post töltődik be, hanem a javablogs főoldala.
A felület egyszerű, de tetszetős, viszont az aloldalak kinézete néha eltér, ami nem tú szerencsés. Firefoxban a szövegek néha szétcsúsznak, de ez valószínűleg css hiba.
A hibáin felül nagyon jó oldal, a főoldalon (valahogyan) tényleg jó tartalmak jelennek meg, azonnal feliratkoztam rá. Kezdők és haladók is sokat okulhatnak belőle. Jelennek meg dolgok a Java nyelv alapjairól, és mélyebb tudásról is. A keresésekkel viszont vigyázni kell: néha halott linkeket ad (például keress rá a hibernate szóra). Ha ezt is megszokod, már semmi nem akadályozhat meg a felhőtlen tanulásban.
A kedvenc blogom innen: java-tips.org

Nincsenek megjegyzések: